Lansare de carte: „Fata cu părul roșu de la Auschwitz” de Nechama Birnbaum

Lansare de carte: „Fata cu părul roșu de la Auschwitz” de Nechama Birnbaum

Lansare de carte: „Fata cu părul roșu de la Auschwitz” de Nechama Birnbaum

🔜📙𝐌𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟐𝟗 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta 38) la lansarea romanului 𝑭𝒂𝒕𝒂 𝒄𝒖 𝒑𝒂̆𝒓𝒖𝒍 𝒓𝒐𝒔̦𝒖 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑨𝒖𝒔𝒄𝒉𝒘𝒊𝒕𝒛 de 𝐍𝐞𝐜𝐡𝐚𝐦𝐚 𝐁𝐢𝐫𝐧𝐛𝐚𝐮𝐦 recent apărut în colecția „Raftul Denisei” în traducerea Ancăi Dumitru.
🔹🔸🔹
Fata cu părul roșu de la Auschwitz, impresionata poveste a unei supraviețuitoare a Holocaustului, originară din satul Crasna, a fost tradusă în unsprezece limbi și recompensată cu Readers’ Favorite Gold Medal în 2022.
🔹🔸🔹
---
Participă:
𝐃𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐢̂𝐫𝐯𝐚𝐧, critic literar, 𝐍𝐨𝐧𝐚 𝐑𝐚𝐩𝐨𝐭𝐚𝐧, editor coordonator Bookhub.ro, și 𝐅𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐖𝐚𝐥𝐝𝐦𝐚𝐧, conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, coordonator al Centrului de Studii Ebraice. Moderatorul întâlnirii va fi 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮, Directorul Editurii Humanitas Fiction.
--
✅Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin #eventbook, în limita locurilor disponibile.
--

La 18 ani, în primăvara lui 1944, Rozi Greenstein este deportată împreună cu toată familia la Auschwitz. Fratele și mama ajung imediat în camerele de gazare, iar pe ea și pe sora ei Leah le așteaptă încercări inimaginabile, cărora doar printr-o extraordinară voință de a trăi le vor putea supraviețui. Povestea celor două surori și a tovarășelor lor de suferință, înregistrată între anii 2016 și 2018, când Rozi, stabilită în Statele Unite după Al Doilea Război Mondial, era nonagenară, și transformată într-o carte de către Nechama Birnbaum, nepoata ei, dezvăluie infernul lagărelor naziste și al ghetourilor de pe teritoriul transilvănean anexat Ungariei în urma Dictatului de la Viena. Silite să muncească pentru mașinăria de război a celor care doreau să-i anihileze (de la Auschwitz, supraviețuitoarele sunt transferate la Theresienstadt, unde lucrează într-o fabrică de armament), deținutele sunt eliberate în mai 1945, cu câteva zile înainte de capitularea Germaniei naziste. Contrapunând scenele luminoase ale copilăriei și realitatea cruntă a lagărelor de muncă, povestea lui Rozi și a celor din jurul ei este o mărturie lucidă a unei supraviețuitoare care a crezut, mai presus de orice, în visurile sale despre viitor. Iar acestea au ținut-o în viață.
--
🔛Evenimentul va fi difuzat și #𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pe pagina de noastră de 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 – 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐅𝐢𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧.
---

 

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe